locaal cultuur centrum ´t Kapelletje Rotterdam

2009-2010*

afgerond

´t Kapelletje in de Rotterdamse Deelgemeente Noord ligt enigzins verscholen in het verbindingssteegje tussen de Schiekade en de van der Sluijsstraat in het vm. Emmahuis. De accommodatie is oorspronkelijk de oude kapel die bij het het Emmahuis hoorde. Het Emmahuis was vroeger een verzorgingstehuis; tegenwoordig is het een wooncomplex waarin het theater op de tweede etage gevestigd is. Door de aanwezigheid van een lift is het theater voor iedereen toegankelijk; de ´normale´ verbinding tussen foyer en zaal vindt echter plaats via het trappenhuis van het woongebouw.
´t Kapelletje is een authentiek theaterzaaltje met 89 zitplaatsen; de foyer voor het theater ligt een verdieping lager.
Dit project betreft de renovatie en herinrichting van de foyer met toebehoren.

http://www.amateurtheater.nl/amroute.html
bestaande situatie

fotosbest_1.jpg
bestsitschetskl.jpg

schetsontwkl.jpg

defontw1everd3rvakl.jpg

prioriteit ligt bij het inbrengen van verblijfskwaliteit, sfeer: de vergroting en herinrichting van de foyer, het opnemen van toiletten en het verplaatsen en opwaarderen van bar/buffet. De in het schetsontwerp opgenomen binnentrap naar de theaterzaal is naar een tweede fase verschoven; de noodzakelijke ruimte hiervoor is in het definitief ontwerp echter wel ´gereserveerd´ , zodat bij realisatie niet opnieuw een volledige verbouwing noodzakelijk is.
Materiaalkeuze sluit in modernere variant aan op de sfeer van de theaterzaal; o.a. tapijt op de vloer met een inleg voor een lange bank.
nb.: inmiddels is door de gebruiker een aantal aanpassingen en aanvullingen gedaan welke niet behoren tot het oorspronkelijk ontwerp.

materkap_1.jpg

nieuwe situatie

Dsc_0283kl.jpg