Woonhuis Waalwijk

1997

Deze twee-onder-een-kap woning aan de rand van de Drunense Duinen was ingedeeld op een zodanig gefragmenteerde wijze dat voor vrijwel alle functies te weinig ruimte beschikbaar was. Verzocht werd onderzoek te doen naar de gehele structuur van de indeling, uitbreiding van m.n. werkruimte en verplaatsing/uitbreiding van de keuken. Dit laatste werd vertaald naar een grotendeels transparante uitbouw aan de tuinzijde, waar ook de gewenste ruime eetgelegenheid kon worden toegevoegd. Aan de voorzijde werd ruimte gemaakt voor werken en studeren, alsmede een bibliotheek en ruimte voor een collectie etnografische kunstvoorwerpen. Lees verder

Kantoor Maastricht

1995*

Dit kantoor van een vertaalbureau op het gebied van computerhandleidingen etc. bestond uit 5-6 personen. Kern van de werkzaamheden vormden 2 computers per werkplek alsmede veel noodzakelijke, variabele ruimte voor andere hardware; gezien de aard van het werk was concentratie en een zekere mate van afzondering noodzaak. Aangezien standaard bureau’s niet voldeden werd, in overleg met de opdrachtgever, gezocht naar een maatoplossing. Een eerste studie naar een modulair systeem bleek vanwege de beschikbare ruimte geen haalbare zaak. Uiteindelijk werd een bureau op maat ontworpen, met maximale mogelijkheden voor flexibiliteit en technisch infrastructuur. (gerealiseerd 1995) Lees verder

Woonhuis Maastricht

1994*

Het woonhuis in het centrum van Maastricht besloeg een 1e verdieping; bestond uit trappehuis, overloop met toilet, woon- eetkamer en keuken. Door de kleine afmetingen van m.n. de overloop was een benauwende ruimte ontstaan; ook de keuken was met nog geen 5 m2. krap bemeten. Gekozen werd, na enkele doorbraken, voor een transparante scheidingswand tussen overloop/toilet en woon- eetkamer teneinde de ruimte visueel te maximaliseren; alsmede een raam tussen keuken en gang. Mede door het aanwezige buitenraam in de keuken werd zodoende de lichtval, m.n. op de overloop, optimaal. De keukeninrichting werd in een uitlopende vorm op maat gemaakt en voorzien van een hoog element ter afscheiding. (gerealiseerd 1994) Lees verder

Accountantskantoor Rotterdam

1991*

Een klein accountantskantoor met drie medewerkers heeft behoefte aan een inrichting die geconcentreerd werken mogelijk maakt zonder dat afzondering of hokjes ontstaan. Tevens is een bespreekruimte noodzakelijk, alsmede een ruimte voor computer en fax, administratieve en logistieke afhandeling, bergruimte voor papieren administratie en naslag, en een voorruimte met garderobe. De hoge kast centraal vormt de afscheiding van bespreekruimte met bureau´s; de panelen rechts van de ingang geleiden de binnenkomst en verbergen de garderobe. Alle bureau´s werden uitgevoerd in blank hout; de kasten in diverse kleuren. Lees verder